Openbaar vervoer in Dubai wordt volwassen

6 september 2009

Aan het begin van de zomervakantie viel het al op: er reden meer stadsbussen door de straten van Dubai. Nu we terug zijn van vakantie zijn het er nog meer geworden. De RTA heeft de lijndiensten in de afgelopen maand enorm uitgebreid met zogenaamde 'feeder bus routes', die gekoppeld zijn aan de nieuwe Dubai Metro; een ervan rijdt door onze woonwijk.

De Dubai Metro wordt op 9 september a.s. (9-9-9) officieel geopend door Sheikh Mohammed. Er zijn dan 10 stations open, de rest volgt in de maanden erna. De metro heeft met name langs de Sheikh Zayed Road voor een metamorfose gezorgd. De metrostations met hun goudkleurige daken en de voetgangersbruggen - alles voorzien van airco! - zijn dominant aanwezig.

De metro maakt deel uit van een nieuw, geintegreerd transport systeem: bij alle metrostations komen busstations, zijn er taxi's en bij de Creek is er een directe aansluiting met de watertaxi's. De RTA werkt momenteel aan de 'Smart Card' waarmee reizigers gebruik kunnen maken van de metro, bus, watertaxi en de bijbehorende parkings.

De nieuwe metrostations, bushaltes, lijndiensten etc. doen het straatbeeld van Dubai veranderen, het publieke transport wordt volwassen. In de toekomst hoef je in hartje zomer bijna niet meer buiten te komen als je van A naar B reist: bushokjes, bussen, metro, metrostations .. allemaal met airco!

1 comment:

Anonymous said...

Geweldig die Metro en buslijnen, en wat is dat toch snel gegaan, amper 2 jaar volgens mij, kunnen ze hier nog wat van leren...Hoop het snel mee te maken en een proefritje te maken....
Groet van Margreet

Archief blog