Eid Mubarak!

19 september 2009

De Ramadan is voorbij, berichtte de Gulf News on line vanavond. Morgen is het officieel Eid Al Fitr, het (suiker)feest kan beginnen!

Eid Al Fitr on Sunday, declares UAE moon-sighting panel
WAM
Published: September 19, 2009, 20:36
Abu Dhabi: The UAE moon-sighting committee has announced that Eid Al Fitr will be tomorrow, Sunday, the first of Shawwal 1430 Hijri.
(bron: Gulf News)

Het was onze derde - en wellicht laatste - Ramadan hier in Dubai. De eerste keer was het best spannend (wat mag wel, wat niet), aan de tweede leek geen einde te komen en dit jaar ging het allemaal redelijk snel voorbij. Inmiddels zijn we gewend geraakt aan de moslim-tradities, weten we er ook meer van en eet en drink je als niet-moslim tijdens de Ramadan niet in het openbaar uit respect voor degene die vasten. Wel leek het alsof er dit jaar overdag meer stiekem werd gegeten en gedronken. Als je dat doet, riskeer je een gevangenissstraf van een maand of een boete van 2000 dirham (!). Volgens de Gulf News zijn een paar dagen geleden nog drie mensen opgepakt, waaronder twee moslims.... Morgen voor ons in elk geval een ouderwets koffietje van de Starbucks op het strand, Eid Mubarak!

1 comment:

Anonymous said...

Drink nu maar lekker koffie bij de bekende tentjes.....en andere drankjes hoor, altijd leuker om te winkelen als je ook wat halverwege mag/kunt gebruiken.
En hoezo wllicht de laatste Ramadam??
Groet van Margreet

Archief blog